Image default
Aktuelno

(FOTO) Velike novosti na Devećanima

Planinarsko društvo “Vlašić” je počelo sa realizacijom dvogodišnjeg plana aktivnosti.

Prvi radovi su započeti na izgradnji igrališta rekreativnog tipa dimenzija 25m x 12m u neposrednoj blizini planinarskog doma na Devećanima.

Prema riječima odgovornih iz Planinarskog društva “Vlašić” realizaciju ovog projekta pomogli načelnik Općine Travnik gospodin Hadžiemrić Admir i direktor firme “Teling” d.o.o. gospodin Softić Fuad. U saradnji sa projektnim timom, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, Planinarsko društvo “Fasto” i IT kompanija “REBUS” Sarajevo, planirana je i realizacija projekta “Magična penjališta u Bosni i Hercegovini”.

Pored avanturističkog i turnog skijanja te brdskog biciklizma, na platou Devećana ćemo ugraditi/obezbijediti i tridesetak penjališta u Devečanske stijene za sve kategorije penjača: početnike, iskusne planinare, početnike alpiniste, iskusne alpiniste i sportske penjače.” – navode iz PD “Vlašić”.

Agencija DAN

Slični sadržaji:

Vlašić u novom ruhu: Od jučerašnjeg proljeća, vratili smo se u zimu (FOTO)

Otvorene granice BiH za sve strance sa negativnim PCR testom

Snježni topovi na Vlašiću u pogonu

VlasicLIVE.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pregledniku. Prihvati Opširnije