Image default
Aktuelno

Vlašić u subotu domaćin biciklističke utrke ‘XCM Vlašić 2019’

Nakon uspješne prošlogodišnje testne XCM biciklističke utrke, Vlašić će u subotu biti domaćin biciklistima iz BiH i inozemstva, koji će se natjecati na dvije staze i upoznati najljepše predjele te planine.

Do sada je startnine zakupilo 160 biciklista, a određen broj natjecatelja prijavit će se na sam dan utrke, najavili su organizatori, Biciklistički klub “Tempo” iz Viteza.

Velika staza, u dužini od 75 km, namijenjena je sportašima i biciklistima s boljom kondicijskom pripremom, dok je kraća staza, u dužini 35 km, prilagođena rekreativcima.

Na brdsko-biciklističkom maratonu moguće je sudjelovati u tri kategorije: muškarci do 35 godina, muškarci iznad 35 godina i žene na dvije staze. Troje najboljih natjecatelja iz svih kategorija bit će nagrađeni novčano i nagradama sponzora – kazao je predsjednik Biciklističkog kluba “Tempo” Marin Nakić.

Nakon utrke svaki natjecatelj bit će nagrađen porcijom ćevapa i drugim delicijama prepoznatljivim za travnički kraj.

Osim brdsko-biciklističkog maratona, organizatori su na platou Babanovca pripremili zanimljiv dječji program, koji se sastoji od biciklističke utrke “Kids Cycle Race”.

Utrka “XCM Vlašić 2019” bit će održana uz podršku Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ).

Organizacijom “XCM Vlašić” želimo pokazati iznimne sportske i turističke potencijale Vlašića u sportskom i rekreativnom biciklizmu te predstaviti najljepše predjele te planine, kako domaćim tako i stranim turistima – kazao je direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević.

FENA

Slični sadržaji:

I ovo je Vlašić: Kampiranje na Devečanima sa idealnim pogledom i neponovljivom prirodom (VIDEO)

Promijenjen režim rada ugostiteljskih objekata u SBK/KSB

Vlašićke ljepote vas čekaju: Na vama je samo da se odlučite za termin

VlasicLIVE.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pregledniku. Prihvati Opširnije