Image default
Aktuelno

Znate li kako boravak na Vlašiću pomaže vašem zdravlju?

Planine u nama bude snažne osjećaje, a njihova veličanstvenost u nama izaziva divljenje.

Bijeg od gradske buke i gužve organizmu čovjeka daruje mir. Poznato je da u svijetu najveći duo zaliha vode potječe upravo sa planina, pa ih često zovu spremnicima vode.

Planine poput Vlašića svakako su čuvari staništa biljnog i životinjskog svijeta, a čuvari su i biološke raznolikosti. O rekreativnom dijelu i značaju planinskog zraka suvišno je trošiti riječi, ali je dovoljno ponoviti da je zrak na Vlašiću idealan za ljude koji imaju problema sa astmom, sinusima i drugim sličnim tegobama.

Uz ponudu domaćih i organskih proizvoda, koja je značajno naprednija od gradske ponude, boravak u planini u potpunosti zaokružuje zdravstveni aspekt boravka.

Naravno, planine imaju nepregledan broj faktora koji im ide u prilog, ali mi smo naveli samo neke. Za “testiranje” i ostalih, ovu zimu provedite na Planini koja ima dušu, našem Vlašiću.

Agencija DAN

Slični sadržaji:

Zimska čarolija na djelu: Dobro vam prvo ovosezonsko snježno jutro sa Babanovca! (FOTO)

Prekosutra na Vlašiću: XCM biciklistička utrka će za vikend našu planinu učiniti centrom

Sutra (utorak) plansko isključenje električne energije na Vlašiću

VlasicLIVE.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pregledniku. Prihvati Opširnije