Aktuelno

Dolazite ovog vikenda? Pripremite se!

Dolazite ovog vikenda? Pripremite se!
Dolazite ovog vikenda? Pripremite se!

Pisali smo o najavi meteorologa da bi u noći sa petka na subotu trebao konačno pasti snijeg i na Vlašiću.

Kako možete vidjeti ispod ovog teksta, prema detaljnoj prognozi vrijedne ekipe iz “Snow Forecast”, na Vlašiću, na nadmorskoj visini od 1250 metara (Babanovac), očekuje se ukupno oko 30 centimetara snijega što bi bilo sasvim dovoljno da se pripreme skijaške staze.

Federalni hidrometeorološki zavod najavljuje da se oblačno vrijeme sa kišom očekuje u petak, 25. decembra. Poslijepodne na planinama se očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne snijeg ili susnježica u večernjim satima. U večernjim satima očekuje se i formiranje sniježnog pokrivača. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stupnjeva. Poslijepodne i krajem dana, postupan pad temperature zraka. 

Prvog dana vikenda, u subotu, 26. decembra, očekuje se pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini s kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 8 stupnjeva, saopćeno je iz FHMZBiH.

Ukoliko tražite smještaj izaberite ga iz našeg POPISA OBJEKATA.

Agencija DAN