Aktuelno

Narednih dana nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom

Izlet na Ugrić uspješno realizovan, sutra "Vlašićki ručak"
Izlet na Ugrić uspješno realizovan, sutra "Vlašićki ručak" - photo: Agencija DAN

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stupnja.

U Bosni i Hercegovini u četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stupnja.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA