Advertisement
Image default
Aktuelno

Nedjelja: Gužva i opet uživanje (FOTOGALERIJA)

Kao što smo navikli, danas je zaista velika gužva na Babanovcu. Ogroman broj autobusa i putničkih vozila cijelo se jutro slijevao prema ovoj destinaciji, a svakako je za pohvalu pojačan angažman policijskih službenika ovih nekoliko dana.

I inspekcije su danas na Vlašiću, obavljaju svoje redovne poslove, a ispred svih ugostiteljskih objekata i nekih ski rentala može se vidjeti red ljudi koji strpljivo čekaju da neko izađe kako bi mogli ući na piće ili ručak.

Gužva na ski liftu Babanovac je evidentna, kao i svakog vikenda. Da li će se ostvariti najave da će konačno na proljeće krenuti postavljanje četverosjeda na njegovoj lokaciji ostaje da sačekamo i vidimo. Najave govore da bi Srednjobosanski kanton i Općina Travnik trebali odobriti postavljanje i ovog, ali i sjedišnice Pavo, čime bi se potpuno promijenila slika Vlašića kao ski centra. Ponovo, ostaje da vidimo jer je sličnih nagovještaja bilo u posljednjih 11 godina.

Vlašić živi svoj zimski život, a sve veći broj vozila registarskih oznaka Republike Hrvatske svjedoči ispravnosti poteza domaćina da osiguraju obavljanje Covid testova odmah na ovoj planini.

Više o trenutnom stanju ovdje pogledajte u našoj fotogaleriji.

Agencija DAN

Slični sadržaji:

Vlašićki gosti uživali u prvom ovosezonskom noćnom skijanju (FOTO+VIDEO)

Ski liftovi na Vlašiću sutra ponovo počinju s radom

Dolazi zima, a gdje uzeti kvalitetnu odjeću? Naravno, u Magazi

VlasicLIVE.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pregledniku. Prihvati Opširnije