Aktuelno

Nedostaje vam vitamina D? Dobro nam došli ovog vikenda!

Nedostaje vam vitamina D? Dobro nam došli ovog vikenda!
Nedostaje vam vitamina D? Dobro nam došli ovog vikenda! - photo: Agencija DAN

U vrijeme pandemije posebno se ističe neophodnost unošenja u organizam vitamina D.

Kako nam je svima poznato, izlaganje suncu donosi maksimalni učinak unošenja ovog važnog vitamina i neuporedivo je sa svim poznatim medicinskim preparatima.

Meteorolozi nam za subotu najavljuju sunčano vrijeme, a od nedjelje i ponedjeljka očekujemo nove snježne padavine:

Subota: na sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunčano prije podne, a u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 15 stupnjeva.

Nedjelja: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tokom noći, padom temperatura kiša će prelazit u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 13 stupnjeva.

Ponedjeljak: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni sa slabom kišom ili susnježica, a na planinama sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura se neće značajnije promijeniti u odnosu na jutarnje vrijednosti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Agencija DAN