Aktuelno

Prognoza za petak, subotu i nedjelju

Prognoza za petak, subotu i nedjelju
Prognoza za petak, subotu i nedjelju - screen: YR.no

U naredna tri dana vrhunac južine. Vjetar u jačanju, sve više oblaka. U Hercegovini i jugozapadu Bosne obilnija kiša.

Naredne sedmice postepeno zahlađenje i povratak temperatura primjerenijim dobu godine. Nastaviće se nestabilno vrijeme uz povremeno padavine. U višim krajevima u okretanju na snijeg!

PETAK (09.02.) – jugo u postepenom jačanju, u brdsko-planinskim krajevima zapuhat će jak do na udare olujan. U nižim krajvima većinom umjeren. Sa zapada postepeno naoblačenje koje će u Hercegovini i zapadnim krajevima Bosne usloviti lokalno kišu.

Temperature idalje proljetnog karaktera, uz jugo noćne temperature u daljem porastu.

SUBOTA (10.02.) – Dalje pogoršanje vremena uz lokalno obilniju kišu u Hercegovini i jugozapadu Bosne, u ostatku zemlje većinom suho ili uz slabije padavine povremeno. Jugo će ovog dana imati svoj vrhunac uz olujne udare vjetra u brdsko-planinskim krajevima, u nizinama većinom umjeren do lokalno jak.

Toplo za ovo doba godine, uz fenski efekat juga još jedna topla noć.

NEDELJA (11.02.) – Tmurno uz povremeno kišu u većem dijelu zemlje. U Hercegovini, jugozapadu i dijelom zapadu Bosne obilne padavine, u ostatku zemlje većinom slabija kiša. Pojačan jugo koji će postepeno slabiti kako dan bude odmicao. Na vrhovima najviših planina kiša će prelaziti u snijeg što nagovještava postepeno zahlađenje i dolazak primjerenih temperatura za ovo doba godine.

Od ponedeljka(12.02.) postepeno zahlađenje koje će kulminirati u drugom dijelu naredne sedmice. Riječ je o blažem zahlađenju i povratku temperatura u okvire prosjeka. Nastavilo bi se nestabilno vrijeme, uz povremeno padavine koje će najprije u višim krajevima biti češće u obliku snijega.

BHmeteo.ba