Aktuelno

Uskoro se osniva Turistička zajednica Općine Travnik

Uskoro se osniva Turistička zajednica Općine Travnik
Uskoro se osniva Turistička zajednica Općine Travnik - photo: Agencija DAN

Prije nekih desetak minuta je na 12. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Travnik jednoglasno usvojen Prijedlog odluke o osnivanju Turističke zajednice Općine Travnik.

Vijećnici su detaljno razmotrili sve pojedinosti i razloge potrebe njenog osnivanja, a na nadležnim službama Općine Travnik sada je da u narednih 15 dana pripreme obimnu dokumentaciju i organizuju osnivačku skupštinu.

Turistička zajednica Općine Travnik pred sobom će imati izuzetno kompleksan posao prije svega uvida u aktuelno stanje, a nakon toga i kreiranje ponude za što ugodniji boravak gostiju na području naše općine.

Kada je Vlašić u pitanju, kompleksnost je i veća zbog izuzetno velikog broja objekata koji nude svoje usluge gostima. Svakako da će, u saradnji sa ostalim općinskim službama, biti neophodno mnogo angažmana kako bi se ta oblast svela u zakonske okvire. Osim smještajnih kapaciteta, jedan od osnovnih poslova buduće turističke zajednice će biti i dovođenje gostiju, pa se nadamo da će buduće rukovodstvo izvršiti plansko upošljavanje kadrova osposobljenih za potrebe turizma na ovim prostorima.

Travnik i Vlašić zaista imaju fantastičnu ponudu tokom cijele godine, a na Turističkoj zajednici, ali i svima nama ponaosob, je da tu ponudu uredimo i ponudimo je gostima. Realno, samo od oblasti turizma ovdje bi se moglo veoma solidno živjeti.

Agencija DAN