Aktuelno

VIDEO: Nekoliko nezgoda na istome mjestu u petnaestak minuta

Nekoliko nezgoda na istome mjestu u petnaestak minuta
Nekoliko nezgoda na istome mjestu u petnaestak minuta

Veliki broj gostiju je danas stigao na Vlašić dobro očišćenim regionalnim putem.

Vlasnici vikend objekata opet godinama imaju problem sa održavanjem lokalnih puteva jer ih pojedinci smatraju “skijaškim pristupnim putevima” pa nadležne zimske službe ih ne čiste nego sam “razgrnu” površinski snijeg.

Babanovac kao turistička destinacija svakako treba biti prilagođena potrebama tih istih turista, ali današnja situacija iza hotela “Sunce”, ali i na ostalim lokalnim putevima, svima nama postavlja pitanje da li ipak neke lokalne dionice treba čistiti normalno?

Renault se krenuo penjati uzbrdicom iza hotela Sunce, prema nekadašnjoj školi. Sa gornje strane su naišli pješaci i vozač je zakočio, a onda ga je težina vozila po ledu koji je zaista bio kao staklo, ponijela nizbrdo da bi ostvario kontakt sa kombi vozilom parkiranim uz hotel “Sunce”. Nalazili smo se na licu mjesta i vidjeli smo da se ni pješaci ne mogu spustiti tim dijelom, svi odreda su padali.

Naišlo je vozilo Fiat Panda 4×4 iz pravca škole, malo prije toga se uspješno popelo. Na nizbrdici led je ponovo preuzeo kontrolu i vozilo je udarilo u maloprije navedeno vozilo Renault.

Malo nakon toga, a što možete vidjeti u našem videu, naišlo je vozilo VW Passat, krenulo uzbrdicom i zaustavilo se neposredno pred vrhom zbog proklizavanja na ledu. I njega je težina ponijela nizbrdo i ostvariolo je kontakt sa vozilom Fiat Panda.

Neposredno prije ovoga na istome mjestu se desilo nekoliko nezgoda, ali su vozači bili iz istih društava pa su se sklonili. Na svim vozilima čije smo nezgode gore opisali bile su nove zimske gume na svim točkovima. Zimska služba zadužena za čišćenje lokalnih puteva na Babanovcu odbijala je izvršiti posipanje ove dionice i nakon nezgoda jer su im to “zabranili”. Nakon naređenja policijskih službenika su ipak izvršili posipanje i svi problemi su odmah riješeni.

Napominjemo da je u vrijeme ovih današnjih dešavanja na ovome dijelu bilo mnogo pješaka, a samo zahvaljujući velikoj sreći niko nije ozlijeđen.

Uostalom, pogledajte ovaj video i pomislite šta bi se desilo da je neko od ovih vozila naišlo na pješaka.

Agencija DAN