Aktuelno

Vlašić domaćin rukometnog turnira “Srce Bosne 2022”

Vlašić domaćin rukometnog turnira “Srce Bosne 2022”
Vlašić domaćin rukometnog turnira “Srce Bosne 2022”

Vlašić je u periodu od 24. do 27. marta domaćin najvećeg regionalnog rukomentog turnira za veteranke i veterane “ Srce Bosne 2022.”, a ove godine se održava u okviru obilježavanja manifestacije Dan općine Travnik.

Jučer je održan prvi krug turnira, a za danas je zakazana ceremonija svečanog otvorenja sa početkom u 15:00 sati.

Turnir organizira VRK “Borac Travnik” a učestvovat će oko 600 rukometašica i rukometaša iz regiona a među njima će pored ostalih biti brojni rukometni velikani: Nikša Kaleb, Nebojša Golić, Sergej Sokolov, Zoran Mikulić, Tatjana Polajner, Zorica Mugoša, Darko Galić,..

Na ovogodišnjem turniru učestvuje deset ekipa veteranki podijeljenih u tri grupe, i 25 ekipa veterana podijeljenih u osam grupa. Sve utakmice odigravaju se u sportskoj dvorani Hotela “Sunce”.

Ovo je šesto izdanje turnira a s obzirom da posljednje dvije godine turnir nije održan zbog COVID pandemije očekuje se da će ovaj turnir biti najbolji do sada. Osim rukometnih nadmetanja sve učesnike na Vlašiću kao i prethodnih godina očekuje i odlična zabava, naglašavaju iz VRK “ Borac Travnik”, te pozivaju sve ljubitelje rukometa da im se pridruže na Vlašiću u navedenim danima.