Aktuelno

Vlašić: Idealna lokacija za fotografe

Vlašić: Idealna lokacija za fotografe
Vlašić: Idealna lokacija za fotografe - photo: Agencija DAN

Vlašić kao destinacija u širem smislu, ima neku neodoljivu privlačnost za ljude različitih interesovanja, što i ne čudi s obzirom na to da su i mogućnosti velike.

Meditacija, mir, tišina s jedne strane i na drugoj, sport, brzina, adrenalin, toliko suprotstavljene strane objedinjene su na Vlašiću kao mogućnosti, dostupne svima i u svakom periodu godine.

Osim sportista, planinara, ili jednostavno zaljubljenika u planinski kraj, tu su i fotografi. Za njih je ova planina stalna inspiracija i nije tajna da prelaze nepristupačne terene, te da u svitanje ili kasno noću, čak i u zimskom periodu odoljevaju različitim izazovima kako bi napravili pravu fotografiju. A takvih je nemali broj i na ovom području, pa je upravo danas za njih poseban dan – Svjetski dan fotografije prirode.

Neke od najboljih fotografija sa ovom temom nastale su na planinama, To je taj, kako vole reći, podatni prostor svjetla gdje se oblikuje neka nova stvarnost, vrijedna svih vremenskih uvjeta i pješačenja. A Vlašić one istrajne zna valjano da nagradi, jer ovdje načinjene fotografije imaju sve ono za čim traga dobar fotograf.

Stoga, akcija osmišljena od strane menadžmenta hotela Sunce na Vlašiću prilika je i za njih ali i sve druge zainteresirane goste.

Samo kupovinom printanog izdanja Oslobođenja postajete vlasnik kupona kojim dobivate mogućnost boravka na Vlašiću u hotelu Sunce po iznimnim pogodnostima: Za 2 noćenja za dvije osobe na bazi polupansiona potrebno je izdvojiti 232,00 KM umjesto uobičajenih 374,00 KM.

Gosti hotela imaju na raspolaganju bazen i ljetnu baštu za sunčanje, a u okviru ovog posebnog aranžmana uz kupon iz Oslobođenja, mogu besplatno koristi bicikl, a za najam quada ostvaruju popust od 30%.

Kupon je dostupan u printanom izdanju Oslobođenja svakog ponedjeljka do kraja ovog mjeseca, a iskoristivost aranžmana traje do kraja jula.

Agencija DAN