Aktuelno

Vlašić je spreman za doček Nove godine

Vlašić je spreman za doček Nove godine
Vlašić je spreman za doček Nove godine - photo: TZ SBK/KSB

Nakon prošlogodišnje proslave u kojoj je na Vlašiću uživalo oko 10 000 posjetitelja iz BiH i drugih krajeva svijeta, i ove godine će u prirodnom ambijentu planine biti organizovana proslava novogodišnjeg praznika.

U organizaciji Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona, Općine Travnik i vlašićkih ugostitelja tačno u ponoć bit će priređen spektakularan vatromet, a za odličnu zabavu, kako najavljuju organizatori, pobrinut će se DJ EXIT, koji će posjetioc zabavljati do ranih jutarnjih sati.

Direktor Turističkog ureda TZ SBK/KSB Miroslav Matošević rekao je kako na Vlašiću na svakom koraku vlada predivna praznična atmosfera, te da će novogodišnja noć biti kruna sadržaja ove zime, a osim javnog dočeka Nove godine koji će biti održan na platou Babanovca, posjetioci će moći uživati i u brojnim organizovanim proslavama u ugostiteljskim objektima i vikend kućama.

Vlašić je odavno prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija koja svake godine okupi brojne posjetioce iz svih krajeva svijeta i nikada nemamo problem s popunjenošću kapaciteta u ovom periodu. Vlašić je sam za sebe jedinstven turistički novogodišnji brend kojem ne trebaju neka zvučna imena da bi bio posebno zanimljiv posjetiocima“, naglasio je Matošević.

Istakao je kako se smještajni kapaciteti za period praznika rezervišu još čak u ljetnom periodu, a da je početkom decembra već sve popunjeno.

Tradicija dočekivanja i proslave Nove godine na Vlašiću postoji već dugi niz godina, a vremenom je ovaj planinski centar prerastao u najatraktivniju planinsku novogodišnju top destinaciju u BiH, ali i mnogo dalje, te je interes za ovim turističkim odredištem iz godine u godinu u stalnom porastu, saopšteno je iz TZ SBK/KSB.

Matošević je naglasio kako se u okviru nastupajuće zimske turističke sezone planira realizacija niza aktivnosti s ciljem unapređenja turističke ponude na Vlašiću.

Kako bi kvaliteta turističke ponude bila što potpunija i u nastupajućoj zimskoj turističkoj sezoni svim posjetiocima, na Vlašiću se kontinuirano djeluje u pravcu razvoja i unaprjeđenja turizma kako bi ljubitelje zimskih sportova, ali i dobre zabave i ove zimske turističke sezone dočekao vrhunski zimski doživljaj na planini“, rekao je Matošević.

Takođe ističe da će svim posjetiocima ove planine i tokom 2019./2020. zimske turističke sezone biti osigurana pravovremena sezonska medicinska zaštita koja će biti realizovana u saradnji s Domom zdravlja Travnik i ugostiteljima s planine Vlašić.

U Travniku se na Centralnom gradskom trgu ove godine takođe, u okviru kulturno-zabavnog i muzičkog događaja “Advent u Travniku”, organizuje javni doček i proslava na otvorenom, a za dobru zabavu zadužen je bend “Hey Joe”.

Ove godine u srednjoj Bosni uz vatromet i lokalne DJ-eve, kao i podjelu paketića za najmlađe stanovnike, nikad nisu bile brojnije javne proslave novogodišnjeg praznika. Novotravničane će u 2020. godinu uvesti Džejla Ramović, u Vitezu je planirana zabava na otvorenom uz bend “Domino efekt”, Kiseljačani će na Trgu kneza Radoje uživati uz “Duga bend”, dok će na Trgu fra Grge Martića u Kreševu biti upriličena zabava uz svirku uživo, stoji u saopštenju Turističke zajednice SBK/KSB.

FENA/Agencija DAN