Aktuelno

Elvedina Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat (VIDEO)

Elvedina Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno
Elvedina Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno

U posljednjoj, finalnoj Super-G utrci Audi FIS Ski Cupa za žene, koja je održana danas u austrijskom Saalbachu, najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija (24)  nije ostvarila svoj cilj. 

Sa startnim brojem 19, mlada Visočanka krenula je hrabro i u prvom sektoru imala drugo najbrže vrijeme utrke, ali je nedugo zatim gubitak ravnoteže izbacio sa staze.

Vidno razočarana, na sreću bez težih povreda, napustila je stazu.

U prvom sektoru uspjela sam biti jako dobra. Nakon toga vidjeli ste šta se desilo, trenutak disbalansa me koštao. Iako znam da je i to dio skijanja, osjećala sam se grozno. Međutim, nemam vremena za gubljenje. Samo je pitanje vremena kada ću sastaviti stazu istom dinamikom od starta do cilja, i ako budem skijala sutra kao prvi sektor danas, to može biti jako dobar rezultat. Sutra želim skijati bolje i obradovati sve one koji navijaju za mene. Posebno one koji su zbog mene došli u Saalbach”, poručila je Muzaferija.

Današnju utrku nije završila ni Francuskinja Laura Gauche, koja je kontrolu nad skijama izgubila u istom dijelu staze u kojem je i Muzaferija završila današnji nastup.

Kao pobjednica izašla je Ester Ledecka, a na podijumu su se našle i Federica Brignone i Kajsa Lie Vickhoff. Na sedmoj poziciji danas je završila vodeća u ukupnom poretku Lara Gut Behrami, ali to je bilo dovoljno da zadrži prednost za Mali kristalni globus.

Uprkos tome što je naša najbolja alpska skijašica danas ostala bez bodova, ova sezona ostat će upamćena po prvom učešću Bosne i Hercegovine u finalu Svjetskog kupa, i historijskom 23. plasmanu Elvedine Muzaferije u poretku Super-G discipline. Današnji startni broj, također, ušao je u anale bh.skijanja, a jedan od ljepših momenata u Saalbachu svakako je velika podrška s tribina.

Poželimo Elvedini i bh. timu sreću sutra u finalnoj utrci spusta, a koja je na programu u 11.15 sati i u direktnom prijenosu Eurosport 1.