Aktuelno

Gastronomska ponuda na Vlašiću: Šta jesti i gdje?

Uslužne djelatnosti jedna su od najizloženijih grana privrede po pitanju negativnih efekata pandemije koronavirusa. Unatoč tome, ugostiteljski objekti na Vlašiću pripremaju se za nadolazeću sezonu, te planiraju ugostiti svoje posjetioce uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera u zatvorenom i na otvorenim prostorima.

Gastronomska ponuda na našoj planini je uistinu šarolika, i za svakog posjetioca nudi kvalitetne obroke.

Vlašićka koliba svojim gostima nudi veliki broj gotovih jela i jela sa roštilja. Naša preporuka za zimu je ukusni gulaš sa prilogom, koji je i jedno od traženijih jela u ovom objektu. Piletina sa roštilja, grah i natur šnicla još su neke od opcija koje vrijedi probati.

Bosanska kuhinja omiljena je svim posjetiocima, naročito onima koji dolaze iz drugih država. U ovom gastronomskom segmentu zasigurno prednjači Restoran ŠALAK Vlašić

Ćevapi su neizostavni kod velikog broja turista. Najbolje ćevape možete pojesti u ćevabdžinicama Hari i Merdan

Vlašićki hoteli nude veliki izbor jela, posebno onih ekskluzivnih. Dobar obrok pronaći ćete u hotelima Blanca, Sunce, Monogram, Eko-FIS Vlašić, kao i u Pansionu ”Vlašić SKI”.

Turistima je poznata pizzerija Libertas, a proteklih godina po pizzama i sendvičima se posebno ističe Hotel Central.

Za one koji žele jesti malo van Babanovca, tu je odlična pastrmka iz ribljeg restorana Biser Ugra, a puru kao i druga jela možete pojesti u restoranu Vlašićka kuća u Turbetu.

Agencija DAN