Advertisement
Image default
Aktuelno

GSS u BiH: Upozorenje posjetiocima planina

Zbog velikih nanosa snijega i niskih temperatura u gorju, najavljenih vremenskih prilika te povećane posjećenosti planinskih područja iz Saveza gorskih službi spašavanja u BiH (GSSuBiH) pozivaju sve posjetitelje planina na veliki oprez zbog opasnosti od lavina, mogućnosti nestanka i smrzavanja te ozlijeda na skijaškim stazama i izvan njih.

Visoke količine snijega koje su prekrile gorje u kombinaciji s djelovanjem vjetra i najavljenim variranjem temperatura povećali su rizike za nastanak lavina na visoku razinu.

Posebno visoki rizik od lavina postoji na strmim padinama (nagiba od 30 stupnjeva), sjevernim i sjeveroistočnim obroncima.

Velike količine snijega, mećave, naoblaka, vjetrovi i smanjena vidljivost u narednim danima dodatno će otežati orijentaciju.

Posljednjih nekoliko dana pripadnici gorskih službi spašavanja koji osiguravaju skijališta imali su nekoliko ozbiljnih intervencija. Pri izlasku na skijališta dobro se zagrijte, opremite odgovarajućom opremom (odjeća, zaštitne nočale, kaciga za glavu) i striktno poštujte pravila i upute ponašanja na skijalištima. Ne napuštajte označene staze i uređene dijelove skijališta – saopćeno je iz GSS u BiH.

FENA

Slični sadržaji:

U nedjelju na Galici državno brdsko-drumsko prvenstvo „Vlašić Uphill“

SVI SU NA VLAŠIĆU: Ljubitelji Planine koja ima dušu uživaju u sunčanom danu (FOTO)

Košarkaška reprezentacija BiH stigla na pripreme na Vlašić (VIDEO+FOTO)

VlasicLIVE.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pregledniku. Prihvati Opširnije