Aktuelno

Hotel Pahuljica: Jedan od prepoznatljivih znakova Vlašića

Hotel Pahuljica: Jedan od prepoznatljivih znakova Vlašića
Hotel Pahuljica: Jedan od prepoznatljivih znakova Vlašića

Hotel Pahuljica nedugo nakon izgradnje postao je sinonim udobnog smještaja i veoma kvalitetne usluge na planini Vlašić. Ponovo je otvoren 15.12.2020. godine i od toga dana ne prestaju dolaziti pohvale na račun ljubaznog osoblja i kvalitete smještaja, te gurmanske ponude.

Obzirom da je došlo do promjene vlasničke strukture, došlo je i do velike promjene kvalitete usluge.

Hotel Pahuljica i dalje ima svoj stari brend, ali smo puno radili na unapređenju kvaliteta, prije svega gastronomske ponude, kvaliteta i obrazovanja osoblja kako bi podigli uslugu na neki viši nivo. Preko novogodišnjih praznika hotel Pahuljica bio je u potpunosti popunjen, gosti su zadovoljni, bilo je i starih gostiju koji su došli da provjere ono što su prije imali i otišli su zadovoljni. Prognoze za januar su dobre, i dalje rezervacije idu prema našim očekivanjima i nadamo se da će sezona biti dobra.” – izjavila je za Agenciju DAN Ifeta Mameledžija, menadžer prodaje hotela “Pahuljica”, “Blanca” i “Sunce”.

Pahuljica ima ukupno 32 sobe, kapaciteta 72 osnovna i nešto pomoćnih ležaja. U ponudi imaju restoran, konferencijsku salu, ski bar i welness centar sa bazenom i dvije saune. Sama lokacija hotela je prilagođena skijašima prije svega.

Preko ljeta, kada je Pahuljica bila zatvorena, radilo se na renoviranju soba. Jedan dio soba je renoviran, jedan dio restorana je uređen, tako da smo radili na tome da osvježimo ono što je bilo već poznato svima.” – dodala je Mameledžija

Nažalost, nije se mogao organizirati klasični doček nove godine i tradicionalnu proslavu, ali prednost ovog hotela je što ima dvije odvojene restoranske sale i poseban ski bar. Radili su na principu da se odvoje gosti i da se u svakom objektu drži po 30 gostiju istovremeno.

Ovo smo radili da bi ispoštovali mjere Kriznog štaba FBiH, ali i da bi sačuvali sigurnost samih gostiju. Hotel Pahuljica je hotel koji je prije svega pristupačan svima. U ponudi imamo apartmane i porodične sobe, tako da se možemo orijentirati i u tom pravcu. Imamo sobe koje su prilagođene porodicama, i u jednu ruku možemo se prilagoditi ovom vidu aranžmana.” – dodala je na kraju našeg razgovora Ifeta Mameledžija.

Hotel Pahuljica je ime za koje se definitivno zna na području šireg regiona. Sa novim rukovodstvom na najboljem je putu da nastavi sa pružanjem vrhunske ugostiteljsko smještajne usluge na ovoj planini tokom cijele godine, a u nastavku pogledajte fotografije iz hotela.

Agencija DAN