Image default
Aktuelno

Ljekovita strana zime na Vlašiću – Priroda i svježi planinski zrak

Po mogućnosti, svako od nas bi se trebao izlagati čistom zraku barem 30 minuta dnevno. To potiče cirkulaciju krvi i čišćenje organizma.

Iskoristite svježi zrak zimskih šuma za šetnje kako biste potakli metabolizam i poboljšali zdravlje i vitalnost.

Izlaganje svježem zraku se posebice preporučuje kod:

  • reumatizma
  • bolesti živčanog sustava
  • srčanih tegoba
  • kožnih bolesti
  • respiratornih problema
  • psihičkih bolesti

Planinsko penjanje koristi brojne grupe mišića. Razvijaju se vaši leđni, trbušni i nožni mišići, a također se razgibavaju i prsti, ramena, ruke. Takva tjelesna aktivnost povećava izdržljivost i jača organizam. Iskustva pokazuju da penjanje pomaže u suočavanju s depresijom, razvijanju pozitivnih socijalnih vještina i obogaćuje cjelokupni društveni život.

Ako na planinu odlazite kako bi poboljšali krvnu sliku, što je jedna od dokazanih koristi boravka na višim nadmorskim visinama, trebate znati da se takav učinak može očekivati tek nakon 14 dana zimovanja.

Hladni zrak i zimski sportovi nagnat će vas na pojačanu fizičku aktivnost i tako djelovati na poboljšanje vaše kondicije, ali i zdravlja.

Agencija DAN

Slični sadržaji:

Jutros novi snijeg na Vlašiću (FOTO)

U srijedu isključenja električne energije na području Vlašića

Galica: Mjesto najljepšeg pogleda i potpunog užitka (FOTO)

VlasicLIVE.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pregledniku. Prihvati Opširnije