Aktuelno

Naredne sedmice početak zimske sezone

Naredne sedmice početak zimske sezone
Naredne sedmice početak zimske sezone

Turistička zajednica SBK/KSB organizira prvu jedinstvenu dodjelu nagrada za doprinos u turizmu na području Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna koja će se održati u okviru obilježavanja otvaranja zimske turističke sezone 2019/2020.

Svečana dodjela priznanja za unapređenje i razvoj turizma i dodjela godišnjih nagrada u više kategorija u turizmu i ugostiteljstvu, kao i predstavnicima medija zaslužnim za popularizaciju turizma na području Srednjobosanskog kantona, biće upriličena 20.12. 2019. godine u Hotelu „Pahuljica“ na Vlašiću, sa početkom u 15 sati.

Miroslav Matošević, direktor Turističkog ureda TZ SBK/KSB je kazao da Srednjobosanski kanton kao poželjna zimska i ljetna turistička destinacija zauzima važno mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine zahvaljujući upravo zajedničkoj saradnji cjelokupne zajednice.

-„Upravo zbog toga, smatram da je pravo vrijeme da i na ovaj način dodatno istaknemo i nagradimo nesebičan angažman i predanost svih turističkih djelatnika koji su doprinijeli da Srednja Bosna izraste u jednu respektabilnu turističku destinaciju koja iz godine u godinu zadržava pozitivne trendove rasta“, istaknuo je Matošević.

Matošević je također dodao da se nada da će se zajedničkim djelovanjem i suočavanjem sa izazovima u budućnosti, kao i što skorijim regulisanjem zakonskih okvira u turizmu, kako na području Srednje Bosne, tako i kompletan bh. turizam konačno učiniti još konkurentnijim i kvalitetnijim.

Kako organizatori najavljuju, i novinari sa kojima je Turistička zajednica SBK/KSB sarađivala u proteklom periodu kroz brojne članke, reportaže i TV priloge će učestvovat u ocjenjivanju nominiranih detinacija, subjekata i pojedinaca, putem novinarskog žirija.

Zvanično otvaranje zimske turističke sezone i ove godine organiziraju Turistička zajednica SBK/KSB i Turistička agencija “Solazur & Buenavista“ uz podršku Vlade SBK/KSB, a u periodu od 20. do 22. 12. 2019. godine posjetitelji će imati priliku u okviru, već sada prepoznatljivog muzičko-zabavnog festivala „Šankanje“ uživati u brojnim nastupima popularnih izvođača iz regije i zabavnim sadržajima za sve uzraste.

Turistička zajednica SBK/KSB