Aktuelno

Nemojte biti žrtve prevara: Provjerite objekat koji rezervišete

Nemojte biti žrtve prevara: Provjerite objekat koji rezervišete
Nemojte biti žrtve prevara: Provjerite objekat koji rezervišete - photo: Agencija DAN

Prethodnih zima i Vlašić je postao jedna od omiljenih destinacija prevaranata koji putem interneta pokušavaju uzeti novac od građana.

Sjećamo se i osobe koja je svoje apartmane izdala znatno većem broju osoba nego što nude ti kapaciteti, ali je brzom reakcijom policije, ali i samih građana, ta osoba prodala objekat i više navodno ne dolazi na ovu planinu.

Prevare se uglavnom odvijaju preko oglasa u časopisima i oglasnih platformi. Prevaranti traže od vas uplatu avansa, kako traže i svi ostali vlasnici, a onda, kako se termin vašeg dolaska približava, oni pod raznim izgovorima traže uplatu kompletnog iznosa. Nakon uplate se, naravno, prestaju javljati i odgovarati na vaše upite.

Ukoliko rezervišete objekat preko oglasnih platformi, dobro provjerite utiske prethodnih korisnika. Ukoliko imate mogućnost, ostvarite kontakt sa nekim na ovome području i zamolite ga da provjeri da li se radi o stvarnom objektu i stvarnom vlasniku. Svima nama je cilj da vaš odmor na ovoj planini bude odmor u pravome smislu te riječi.

Posjetite našu sekciju “Smještaj”, tu se nalaze objekti koje mi poznajemo.

Počinioci ovih krivičnih djela se svakako ne smiju ostavljati nekažnjeni, a policijski službenici imaju načina da saznaju o kojim osobama se radi.

Sva krivična djela prevare treba odmah prijavljivati nadležnoj policijskoj stanici u Travniku ili Policijskoj ispostavi Babanovac koja se nalazi u prostorijama nekadašnje škole, odmah iza hotela Sunce. Policijsku ispostavu Babanovac možete kontaktirati i na broj telefona 030 537 003.

Kako saznajemo iz medija, Vlašić definitivno nije jedina destinacija na kojoj prevaranti rade, ali nama je stalo da ih barem sa ovih naših prostora nestane.

Agencija DAN