Aktuelno

Nova godina na Vlašiću: Ko je želio i uživao je (FOTOGALERIJA)

Nova godina na Vlašiću: Ko je želio i uživao je

Kao i svake godine, Vlašić se pokazao kao omiljena destinacija građana za doček nove godine.

Stigli su sa svih strana, veliki broj njih sa privremenog rada u inostranstvu, ali i gostiju iz Hrvatske, Srbije i drugih zemalja regiona.

Po dolasku je često uslijedilo razočarenje zbog nedostatka snijega, ali oni koji su došli odmarati i uživati – svakako da su ovdje pronašli sve što im treba. Više se roštiljalo, šetalo i planinarilo, a svako je za sebe našao način da provede ove dane na planini koja ima dušu. Bilo je i onih koji su zbog ovakvih vremenskih prilika nezadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo širili na kvalitetu smještaja, gužvu po ugostiteljskim objektima, blato po livadama, ali oni su svakako greškom i stigli ovdje.

Ipak, svakome iole normalnom čovjeku oči je parala neodgovorna vožnja pojedinaca na quad vozilima. O onima koji su ponovo divljali i quadovima i terenskim vozilima liječili svoje frustracije “uzoravši” ski staze – drugom prilikom. Za nadati se da će se pronaći zakonska forma da im takvo divljanje nakon plaćanja visokih kazni bude i posljednje.

Vlašić ove dane zaista živi punim plućima. Svi smještajni kapaciteti su popunjeni, a gosti sa nestrpljenjem gledaju vremensku prognozu. Prema aktuelnoj prognozi, prve padavine se očekuju u ponedjeljak, 9. januara, a svakako da ćemo vas ovdje izvještavati o svim budućim aktuelnostima.

Naš pogled na Vlašić ovih dana pogledajte u fotogaleriji.

Agencija DAN