Aktuelno

Planina Vlašić: Sinonim za odmor čak i ljeti

Sunčani dani prethodnih dana izmamili su sve da izađu van i udahnu dašak ljeta koje je na vratima. Kišovito vrijeme koje je probudilo vegetaciju učinilo je Vlašić zelenijim nego inače, tako da ne možemo ostati ravnodušni na njegovu ljepotu i netaknutu prirodu.

Na fotografijama možemo vidjeti da Vlašić nije atraktivan samo zimi i da zimski turizam nije jedina opcija kada je u pitanju ova destinacija. Ovaj period godine je idealno vrijeme za bavljenje aktivnostima u prirodi, poticanje metabolizma na aktivnost, pa se mnogi odlučuju upravo za vikend varijante izleta na Vlašiću.

Govoreći uopćeno, Vlašić je idealno mjesto za sve one osobe koje žele da li pasivan ili aktivan odmor u prirodi i prelijepom planinskom ambijentu. Vlašić se posebno preporučuje osobama koje imaju određene zdravstvene probleme kao što su asmatičari i anemične osobe.

Njegovu lokaciju još atraktivnijom čini činjenica blizine od glavnih centara, pa i od glavnog grada Bosne i Hercegovine. Jedna od najotvorenijih planina na području Balkana sa izuzetnim geoprometnim položajem savršeno mjesto je za šetnju i relaksaciju.  Prirodne ljepote i atraktivni lokaliteti, bogato kulturno-historijsko nasljeđe i povoljni klimatski uslovi čine ovu planinu privlačnom svima, i mlađima i starijim.

Osim pogodnosti svježeg zraka, predivnog zelenila, bujne vegetacije, planinarenje je opcija koja je izvrsna za sve one koji teže druženju sa prijateljima bez buke i gradske gužve.

VlasicLIVE.com