Aktuelno

Pojedini mediji objavili mogućnost zatvaranja skijališta: Saznali smo kakva je situacija sa Vlašićem!

Na veliki broj upita naših posjetilaca o sinoćnjim tekstovima u pojedinim medijima o mogućnosti zatvaranja skijališta na području Kantona Sarajevo, kontaktirali smo Turističku zajednicu SBK/KSB kako bi došli do pojašnjenja situacije za Vlašić i druga skijališta u Kantonu.

Naše informacije sa terena govore da i vlasnici objekata i gosti poštuju COVID protokol, nadležne inspekcije na svakodnevnoj bazi provjeravaju ugostiteljske objekte i ispunjavanje mjera Kriznog štaba FBiH, te smo i od njih saznali da većih incidenata u smislu kršenja mjera nije bilo. Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB testira goste, kao i vlasnike objekata i situacija je stabilna. Bitno je napomenuti da se propisane mjere trebaju poštovati kao i do sada, i problema neće biti. Smatramo da je boravak na planini manje rizična opcija od boravka u nekom tržnom centru. Za razliku od skijališta na području Kantona Sarajevo, na Vlašiću je konstantno prisutan kantonalni Zavod za javno zdravstvo koji prati situaciju.” izjavio je za Agenciju DAN Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK/KSB.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na Vlašiću se strogo poštuje, a rigorozne kontrole policijskih službenika i nadležnih inspekcija će se nastaviti i u narednom periodu.

Agencija DAN