Advertisement
Image default
Aktuelno

VIDEO: I ovo je Vlašić

Nije veliki broj onih koji u zimskim uslovima istražuju vlašićke vrhove.

Na samo 40-ak minuta laganog pješačkog uspona od prevoja Galica, do kojeg vrlo-lako automobilom možemo doći iz pravca turističkog naselja Babanovac, stići ćemo do impozantnih Devećanskih stijena koje dosežu visinu od preko 1760 metara iznad mora.

Stijene predstavljaju atraktivnu planinsku rutu sa veoma dobro obilježenim planinskim stazama, a lagani predah uz topao čaj i gostoprimstvo divnog osoblja planinarskog doma “Jusuf Pečenković” nadomak istih – će nas naprosto osvježiti i otarasiti svakodnevnih stresova.

Tokom sunčanih dana, pogled sa ove lokacije se prostire od Huma, Jahorine, Bjelašnice, Vranice, Kupresa, Čvrsnice, pa čak sve do vrha “Sveti Jure” na Biokovu iznad Makarske.

Planina Vlašić je i u austro-ugarskom periodu bila prepoznata kao izvrsna turistička lokacija za rekreaciju, zdravstveni i sportski turizam.

Ovog puta, videom i fotografijama, Amer Delić nam je predstavio mali dio snježne avanture do ove divne lokacije.

Agencija DAN

Slični sadržaji:

Nezaboravno Valentinovo na Vlašiću uz Sašu Matića

Savršeno uređene ski staze za sve skijaše na Vlašiću! (VIDEO+FOTO)

FOTOGALERIJA: Danas prekrasno jutro, pa kiša, pa opet lijep dan na Vlašiću

VlasicLIVE.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pregledniku. Prihvati Opširnije