Aktuelno

Policijski službenik na Vlašiću spasio život gostu: Porodica iskreno zahvalna

Policijski službenik na Vlašiću spasio život gostu: Porodica iskreno zahvalna
Policijski službenik na Vlašiću spasio život gostu: Porodica iskreno zahvalna - photo: Patria

Da Bosna i Hercegovina ima profesionalce u policijskim strukturama i dobro obučene policijske službenike, dokaz su mnogobrojne nagrade i priznanja kako u zemlji tako i u regiji.

U to se uvjerila i Ružica Pejić koja je nedavno uputila pismo direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadu Viliću u kojem je uputila riječi zahvale za Sanela Šurkovića, policijskog službenika koji je njenom suprugu na Vlašiću spasio život.

Šurković je trenutno raspoređen u pratnji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Nalazila sam se sa svojim suprugom i prijateljima u objektu Eko Fis Vlašić. Sticajem okolnosti mom suprugu je pozlilo te je pao u nesvijest. Dok je suprug bespomoćno bez daha ležao na podu uslijedila je reakcija vašeg službenika koji je zatražio pomoć od prisutnih u objektu tako što je naglasio da lica koja imaju medicinsko usmjerenje ili iskustvo hitno pomognu kako bi se spasio život i zdravlje unesrećenom.

Nakon toga reagirala je gospođa koja se predstavila kao doktorica i obavila je brzi pregled gdje je izjavila da moj suprug nema vitalnih parametara te je konstatovala da je preminuo, što je za mene lično bilo užasavajuće i traumatično iskustvo. Vaš službenik je tada zamolio da se gospođa pomakne nakon čega je odmah pristupio reanimaciji mog supruga Stjepana Pejića. Poslije reanimacije i hrabrog djelovanja mom suprugu se vraćaju vitalni životni parametri, nakon čega vaš službenik poziva hitnu pomoć i iznosi ga iz objekta te organizuje prevoz vašim službenim vozilom i zajedno nas transportuje do vozila hitne pomoći koje je čekalo na dijelu puta koji je bio blokiran.

Poslije po prijemu u bolnicu u Travniku dežurni ljekar koji je izvršio prijem mog supruga nam je saopćio da je samo pravovremenom reakcijom spašen život mom suprugu koji je ostao živ bez daljih posljedica.

Ovom prilikom i na ovaj način želim iskazati ogromnu zahvalnost vama i uposleniku koji je spasio život mom suprugu. Zaista ovakvi hrabri i nesebični postupci vraćaju nadu u bolje sutra i osvjetljuju povjerenje u policijske organe i cjelokupan policijski sistem. Zaista je izuzetno zadovoljstvo i velika čast što država BiH ima u svojim redovima hrabre policijske službenike koji su uvijek spremni odgovoriti i brinuti o svojim građanima“, navela je između ostalog Pejić u svom pismu Viliću.   

Inače, Šurković je osvajač mnogih priznanja i nagrada kada je riječ o regionalnim sportskim takmičenjima za policijske službenike.

On je nosilac i srebrene medalje u disciplini Judo Freestyle u kategoriji 90 kg iz takmičenja u Srbiji, a u Hrvatskoj zajedno s kolegama Željkom Stjepanovićem i Anesom Ličinom osvojio je prvo mjesto u ekipnom takmičenju u demonstraciji borilačkih vještina.

Patria