Aktuelno

Uspješan nastup skijašica Ski kluba Karaula na skijaškom kupu Srebrna lisica

Uspješan nastup skijašica Ski kluba Karaula na skijaškom kupu Srebrna lisica
Uspješan nastup skijašica Ski kluba Karaula na skijaškom kupu Srebrna lisica

U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH u subotu 23. i nedjelju 24. januara održan je 13. Skijaški kup Srebrna lisica u organizaciji ski kluba Bjelašnica.

Zbog pandemije ove godine takmičenje je obilježeno domaćim mladim bh. takmičarima u skijaškim disciplinama slalom i veleslalom. Takmičili su se djevojčice i dječaci u dobi od 6 do 16 godina.

Organizatori su uspjeli uprkos poteškoćama usljed pandemije održati sportski događaj i pobrinuti se da sve planirane aktivnosti budu provedene u skladu sa covid protokolom koji je svim takmičarima i učesnicima najavljen.

U subotu radi jutarnjeg nevremena Ski kup Srebrna lisica svečano je otvoren u poslijepodnevnim satima takmičenjem u slalomu pod reflektorima, što je dalo posebnu draž posjetiteljima i takmičarima.

Uprkos lošem vremenu tokom vikenda koje ne pogoduje skijaškim disciplinama Ski klub Bjelašnica pobrinuo se da organizacija protekne u savršenom redu, bez povreda takmičara.  

Svi takmičeri su dobili poklone od sponzora, dok su takmičarski klubovi uručili zahvalnice organizatoru na odličnoj organizaciji Ski kupa u otežanim vremenskim uvjetima.

Rezultati 13. Ski kupa Srebrena lisica po kategorijama:

VELESLALOM

Djevojčice U8
Asja Duratbegović (2013) ski klub Bjelašnica vrijeme 39,61
Sara Lučić (2014) ski klub Pale 45,91
HanaTenić  (2013) ski klub Karaula 46,76

Djevojčice U16
Ina Likić 2006, ski klub Naš Tim 1.43:00
Helena Bojanić 2006, ski klub Jahorina, 1.44:46
Erna Ramić 2005, ski klub Karaula, 1.48:15