Aktuelno

(VIDEO+FOTOGALERIJA) Velika akcija uređenja vlašićkog platoa

Velika akcija uređenja vlašićkog platoa
Velika akcija uređenja vlašićkog platoa - photo: Agencija DAN

Danas je realizovana velika akcija uređenja vlašićkog platoa u kojoj su učešće uzeli bukvalno svi; stanovnici, mjesne zajednice, privredni subjekti, vlasnici objekata, pa i sami izletnici.

Akcija se realizuje u sklopu “Sedmice društvene odgovornosti” čiji je inicijator Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik, a Općina je za sve učesnike osigurala rukavice, vreće za smeće, te osvježenje.

Mjesne zajednice Mudrike i Šišava akciju su realizovale na svome području. Sportsko rekreacioni centar “Vlašić” d.o.o. i naš portal VlasicLIVE akciju su realizovali na području Babanovca, uz punu podršku Ski kluba “Karaula”, uposlenika kompanije “Winter”, te vlasnika vikend objekata i gostiju.

Na području Vitovlja organizovana je vjerovatno najveća akcija, učestvovalo je više od sedamdeset građana, a punu podršku dala su i pravna lica sa ovog područja, te smo u vitovlju zatekli veliki broj radnih mašina, kamiona i traktora koji su radili cijeli dan.

Vlašić je danas dobio jedno sasvim novo lice, mnogo ljepše i čistije. Očekujemo da se u narednom periodu povede više računa o bacanju otpada, ali da se i prijavljuju oni koji to neodgovorno čine. Ova planina zaslužuje mnogo više i bolje, i to joj moramo psigurati svi mi zajedno, upravo kako je to bilo i danas.

Više pogledajte u našem videu i fotogaleriji.

Agencija DAN