Aktuelno

Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike

Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike
Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike - photo: Agencija DAN

Više od 10.000 posjetilaca iz BiH i inozemstva proslavilo je Novu godinu na Vlašiću, gdje je bio organizovan i doček na otvorenom, uz spektakularan vatromet koji je trajao 20 minuta, naveli su iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona.

Direktor Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević rekao je da je Vlašić prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija, koja svake godine okupi posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

Mi smo u novu godinu ušli sa zabavama i na otvorenom, i u zatvorenom. Svi posjetitelji imali su priliku uživati u dočeku i proslavi Nove godine na platou Babanovca, a nakon toga su se vratili u svoje hotele ili vikendice, gdje su, također, u privatnim aranžmanima organizirane odlične zabave koje su trajale do jutarnjih sati – kazao je Matošević.

Smještajni kapaciteti za novogodišnje praznike na Vlašiću rezerviraju se još u ljetnom periodu, a početkom prosinca svi su već bili popunjeni.

Prije desetak dana službeno smo otvorili skijašku sezonu na području središnje Bosne i od tada se ski liftovi na Vlašiću nisu gasili. Ove zime uvjeti za skijanje puno su bolji od prethodne, a nadam se da će to potrajati tijekom cijele zimske sezone – naglasio je Matošević.

I ove sezone, Turistička zajednica stavila je u funkciju turističko-informativni centar na Vlašiću u kojem posjetitelji mogu dobiti sve neophodne informacije, dok im sezonska ambulanta omogućava pravovremenu medicinsku njegu.

FENA/Agencija DAN