Aktuelno

Vlašić: Sutra otvorenje zimske turističke sezone u SBK/KSB

Vlašić: Sutra otvorenje zimske turističke sezone u SBK/KSB
Vlašić: Sutra otvorenje zimske turističke sezone u SBK/KSB - photo: Agencija DAN (arhiv)

Zimska turistička sezona u Srednjobosanskom kantonu bit će službeno otvorena sutra na Vlašiću, a ukupno sedam ski centara u tom Kantonu će i ove zime, posjetiteljima ponuditi više od 50 kilometara uređenih skijaških staza.

Iz Turističke zajednice SBK/KSB ističu da posjetitelje na Vlašiću, do 23. decembra, očekuje najveći ski opening ove zime u BiH, uz mnoštvo sadržaja, kao što su besplatan grah, kuhano vino i čaj, druženje s Djeda Mrazom, te igre bez granica.

Ljubitelje zimskih sportova i dobre zabave i ove zimske turističke sezone na Vlašiću očekuju brojni vrhunski doživljaji prilagođeni svim generacijama. Zanimljiv sportsko-rekreativni program i gostovanje najpopularnijih regionalnih glazbenih zvijezda, u okviru manifestacije “Šankanje”,  osigurat će nezaboravan provod na planini – kazao je direktor Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević.

U Turističkoj zajednici ističu da je SBK/KSB, prema broju posjeta i destinacija, među prvima u oblasti turizma u BiH, te se nadaju još uspješnijoj zimskoj sezoni od prethodne.

Srednjobosanska skijališta postala su veoma konkurentno zimsko odredište, a trudimo se da u svakoj sezoni unaprijedimo i obogatimo turističke sadržaje na svih sedam ski centara na ovom području – dodao je Matošević.

Kao osobito zanimljiv skijaški centar, koji se odlikuje kvalitetnom infrastrukturom i ponudom, Matošević je izdvojio ski centar Raduša, u blizini Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Snježna čarolija ovdje se dugo zadržava, a dodatnu čar za uživanje u predivnim planinskim zimskim prizorima pruža i pogled s terase restorana koji se nalazi na 1.707 metara nadmorske visine. Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažirati instruktore škole skijanja. Putevi su očišćeni i prohodni, a trenutno ima 90 cm snijega – kazao je Matošević.

Ski centar “Raduša” raspolaže sa sedam staza, te pet ski liftova, a Matošević je pozvao sve ljubitelje snježnih avantura da u subotu dođu na otvaranje skijaških staza.

FENA/Agencija DAN