Aktuelno

Vlašićki skijaši još uvijek uspješni: Ski trener i nekadašnja učenica među najboljima u regionu (FOTO)

Vlašićki skijaši još uvijek uspješni: Ski trener i nekadašnja učenica među najboljima u regionu
Vlašićki skijaši još uvijek uspješni: Ski trener i nekadašnja učenica među najboljima u regionu - arhivska fotografija

Kada se srce ugradi, rezultat ne izostaje, i onda kada se napravi duga vremenska distanca, i kada godine učine svoje. Bez uobičajenih priprema, tek nošeni onom energijom ljubavi prema skijanju i naravno, bogatim iskustvom stečenu tehniku, Travničani: Ajla (Karajko) Fijuljanin i Adnan Helda, naprave iznimne rezultate na takmičenju upriličenom na Bjelašnici.

U organizaciji Marketing agencije B40, u subotu, 06.02.2021. godine, na olimpijskoj planini Bjelašnica, održano je “16. Međunarodno takmičenje menadžera u skijanju – Zenitiva Ski Race 2021”.

Za takmičenje u skijanju ove godine je bilo prijavljeno 76 menadžera i menadžerki iz BiH i regije.

Inače Adnan Helda, na ovom takmičenju drugoplasirani, bio je nekadašnji trener Ajle (Karajko) Fijuljanin u Ski klubu Karaula. Stoga je njegovo zadovoljstvo i veće, jer najbolja potvrda učiteljskog poziva je rezultat učenika.

A za Travničanku Ajlu (Karajko) Fijuljanin, s pravom možemo reći da uspjeh majčinstva nije umanjio njene poslovne, menadžerske, a evo i sportske rezultate. Kao da je biti prva, biti među najboljim, njeno predodređenje. Pokazala je to više puta, pa i sada kada je nakon petnaestogodišnje pauze od prethodnog takmičenja ipak napravila ovakav rezultat.

Vlašić je iznjedrio mnoge uspješne skijaše, a u okrilju Ski kluba Karaula nastajala su prva skijaška iskustva. Kvalitet njihovog rada i 40 godina duga tradicija, obilježena na prigodan način protekle sedmice, a rezultati Ajle (Karajko) Fijuljanin i Adnana Helde još jednom su potvrdili je vrijednost ovog sportskog kolektiva.

Njihov uspjeh je na ponos Vlašića, tu su startali i tu ostvarili prvu ljubav prema skijanju, tu pokretačku energiju nose sa sobom uvijek i svugdje, a to su evo i pokazali.

Agencija DAN