Aktuelno

Prognoza vremena za naredne dane

Prognoza vremena za naredne dane
Prognoza vremena za naredne dane - photo: Agencija DAN

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, Krajini, zapadnim i djelimično centralnim i jugoistočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni.

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na vrhovima planina sa snijegom. Tokom poslijepodneva u Krajini prestanak padavina i smanjenje naoblake, a u ostatku zemlje u večernjim satima. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni. Temperature zraka između 8 do 14, lokalno do 16 stepeni.

U utorak, 9. februara očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom. Poslije podne ili tokom noći u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne očekuje se u srijedu, 10. februara. Poslije podne ili u večernjim satima padavine u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 15 stepeni.

U četvrtak, 11. februara bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u Krajini sa snijegom. Tokom dana u ostatku Bosne u nizinama susnježica ili kiša, a u višim područjima snijeg. Poslije podne prestanak padavina i razvedravanje u Krajini, a tokom noći i u ostatku zemljle. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 1, a dnevna od 7 do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA