Aktuelno

Vodite računa o sigurnosti sebe i najbližih: Samo licencirani učitelji skijanja!

Vodite računa o sigurnosti sebe i najbližih: Samo licencirani učitelji skijanja!
Vodite računa o sigurnosti sebe i najbližih: Samo licencirani učitelji skijanja!

Svakako da je svima želja da im odmor u planini bude istinski odmor u punome smislu te riječi.

Ukoliko dolazite na Vlašić sa ograničenim skijaškim znanjem ili imate želju da vaša djeca nauče osnove, obavezno povedite računa da je učitelj skijanja osoba koja za svoj rad ima važeću licencu.

Nerijetko se dešava da pojedinci jednostavno odluče da su njihovo znanje i sposobnost dovoljni da se obavlja tako odgovoran posao, pa samo investiraju u skijašku jaknu na natpisom “Učitelj skijanja” ili “Instruktor”, a onda presreću goste i nude im svoje “usluge”. Osim činjenice da je takvima počesto upitno i osnovno skijaško znanje, ono drugo važno – psihološki pristup učeniku – često je ravan nuli. Nerijetko se dešavalo da nakon ozbiljnijeg pada učenika takav “učitelj” jednostavno pobjegne s lica mjesta.

Asocijacija trenera i učitelja skijanja u Bosni i Hercegovini ili skraćeno “ATUS” jedina je zvanična organizacija ovlaštena za obuku i licenciranje učitelja skijanja u našoj državi. Licencirane osobe prolaze ozbiljne obuke, ispite i testove, te se nakon toga rangiraju.

Kako provjeriti da li je neko licencirani učitelj skijanja?

Vrlo jednostavno, posjetite OVAJ LINK, ukucajte ime i prezime osobe i dobit ćete odgovor da li se radi o licenciranoj osobi ili ne.

Skijanje je izuzetno lijep sport, a istinska bi šteta bila da neuka osoba nekome uništi prve skijaške korake.

Agencija DAN