Aktuelno

Lijepa vijest za sve posjetioce Vlašića: Zvanično potvrđeno – organizovan doček Nove godine na otvorenom!

Na Vlašiću će ove godine u organizaciji Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona uz podršku Vlade SBK/KSB i Općine Travnik, kao i hotelijera sa područja Vlašića, biti organiziran javni doček i proslava Nove godine.

Iz Turističke zajednice SBK/KSB najavili su da će kao i prethodnih godina program za doček i proslavu Nove godinu biti održan u brojnim privatnim aranžmanima ugostiteljskiih objekata i vikend kuća na Vlašiću, ali također i na otvorenom, koji će biti održan na platou Babanovca.

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević je kazao da će svi gosti na Vlašiću imati priliku uz DJ-a Exita i vatromet uživati u dobrom provodu i na otvorenom i u zatvorenim objektima.

„Na Vlašiću na svakom koraku vlada predivna praznična atmosfera, a proslava novogodišnje noći će biti kruna sadržaja ove zime. Vlašić je prepoznatljivo i omiljeno mjesto, kao i popularna novogodišnja destinacija koja pivlači brojne domaće i strane  posjetitelje, bez obzira na snijeg,“, kazao je Matošević.

Voditelj hotela Sunce Dino Korugić ističe kako su svi smještajni kapaciteti popunjeni i rezervirani još početkom decembra, te da je bez obzira na nedostatak snježnih padavina, Vlašić veoma atraktivna zimska destinacija.