Aktuelno

Prognoza vremena za naredne dane

Prognoza vremena za naredne dane
Prognoza vremena za naredne dane - photo: R. Delić

Umjereno pretežno oblačno vrijeme obilježit će naredne dane u Bosni i Hercegovini, s maglom ujutru po kotlinama. 

U četvrtak 11. novembra, bit će umjereno pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

U petak 12. novembra, prema prognozi, najavljeno je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska oblačnost po kotlinama. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

U subotu 13. novembra, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Krajem dana, novo naoblačenje i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 18 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA